Wat is Storytelling?

Er is een trend gaande in de online marketing, deze heet ‘Storytelling’. Dit is heel kort samengevat, dat je bij het schrijven rekening houdt met de gevoelswaarde van de lezer. Bedenk heel simpel als iemand aan je een sprookje verteld dat het standaard begint met “Er was eens” en eindigt met “Ze leefden nog lang en gelukkig”. Dit begin en eind is de erkenning dat het om een verhaal gaat, dat deze een vorm van moraal heeft en heel subtiel een les wordt gegeven over het moraal.

Wat zijn de voordelen van Storytelling op je website?


Door een tekst te schrijven met een hele subtiele verkoopboodschap die als een rode draad er door heen loopt en je ook nog eens inspeelt op persoonlijke motieven van de lezer. Dit zorgt de klant langer op uw website blijft, omdat het gewoon prettig leest en onderhoudend is. Natuurlijk ondersteunt je het verhaal met een Youtube video en eventueel mooie plaatjes. Zo weet u de aandacht vast te houden en een zeer goed klantvriendelijke ervaring aan te bieden.

Website laten maken aan de hand van Storytelling.

Een zeer klantvriendelijke en onderhoudende website zorgt voor meer publiek. Ook vinden de zoekmachines zoals Google en Bing dit zo goed dat ze je website in ranking daarvoor belonen. Doordat klanten langer op je website zijn gaat je bouncing rate ook omhoog. Het is dus een goede investering om een tekstschrijver te gebruiken voor de teksten op je website. Mocht je op zoek zijn naar dit talent dan kan ik je verwijzen naar websitelatenmaken.be en natuurlijk voor alle andere vragen over uw website.

Voor meer uitleg over Storytelling bekijk dit Youtube filmpje (engels)