Wat is een responsive site?

Mobiel vriendelijk

Gebruik je internet wel eens op een gsm, tablet of Apple Ipad, dan kijk je waarschijnlijk naar een zogenaamde responsive site? Dat betekent niet meer of minder dat een website ook geschikt is voor mobiele apparaten. Vreemd genoeg is dat op dit moment voor vele websitebouwers nog geen vaste norm, terwijl de smartphone toch al wel weer een 12 jaar oud is. Terwijl er onlangs in 2012 meer dan 1 miljard smartphones over de toonbank zijn gegaan, we hebben het dan over Google Androids, Apple Iphones en Windows phones.

Google past regels aan

Onderzoeken hebben uitgewezen dat de mobiele apparaten de plaats van een desktop meer en meer in zullen gaan nemen. Laptops zullen meer en meer op smartphones gaan lijken niet alleen qua bediening. Google heeft aangekondigd dat responsive in de beoordeling van de websites, vanaf 23 April 2015 rekening gehouden wordt met mobiele website vriendelijkheid. Google vindt het belangrijk dat een website klantvriendelijk, functioneel en duidelijk is en aan deze regel hebben ze nu dus toegevoegd op ‘alle apparaten’.

De test

Het bedrijf ‘ Website laten maken’ maakt geen onderscheid in apparaten. En wil u graag bijstaan als uw website dit wel doet, indien u niet zeker bent of uw site mobiel vriendelijk is.
U kunt dit testen door op deze Google link te klikken en heel simpel uw website in te geven en Google doet de rest voor u. Mocht het antwoord zijn dat uw site niet mobiel vriendelijk is, dan raad ik u aan om met website laten maken contact op te nemen. Dat kunt u doen door op deze link te klikken.

Wij kunnen vrijblijvend voor u kijken of wij de website responsive kunnen maken en ook of uw website nog voldoet aan de tegenwoordige eisen. Natuurlijk kunt u met allerlei vragen over websites bij website laten maken terecht. U kunt heel simpel een mail sturen op info@websitelatenmaken.be. Wij helpen u graag en denken altijd met u mee. Natuurlijk kunt u voor betaalbare websites bij ons terecht.