Hoe kan je de vindbaarheid van je website verbeteren?

Ken je dat gevoel? Dat je  als ondernemer een flink budget hebt uitgegeven aan een nieuwe website, maar dat je hem nergens kan vinden? Je hebt al divers trefwoorden ingevuld op Google, maar jouw website komt niet tevoorschijn? Hoe kan dit en wat kan je eraan doen?

Allereerst is (zelf)een website maken is nog niet het zelfde als ook gevonden worden in Google. Een website moet aan diverse kenmerken voldoen wil het opgepakt worden door Google. Oftewel, zodra je het plan hebt om een nieuwe website te laten bouwen, is het verstandig meteen te denken aan de manier waarop je gevonden wilt worden. Tijdens het bouwen van je website kan je deze namelijk al voor een groot deel zodanig inrichten , dat Google jouw website leuk vindt en bereidt is deze op te pakken.

Daarnaast zal je je best moeten doen om jouw website te laten ‘ranken’, oftewel een hogere positie te geven. Je kan dan wel gevonden worden door Google, maar uiteindelijk wil je natuurlijk op de eerste pagina gevonden worden!

Daar zijn diverse manieren voor. Belangrijk is unieke content. Google houdt ervan als je unieke content plaatst. Gebruik daarbij ook interessante zoekwoorden waarop je graag gevonden wilt woorden.  Daarnaast  ziet Google graag zogenaamde ‘rich’ media, oftewel foto’s , video’s en presentaties. Ook zijn ‘user generated content’ erg geliefd bij google, dus content die gemaakt is door de gebruiker. Denk aan reviews,  zelfgemaakte youtube filmpjes  en foto’s door jouw klant of gebruiker zijn gemaakt, recommandaties, sociale media etc. En verder kan je je website hoger in de positie krijgen door ‘linkbuilding’. Linkbuilden is ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk links naar jouw website krijgt.

Al deze manieren voor het  hoger positioneren van je website heet ook wel ‘ zoekmachine optimalisatie’ of ‘search optimalization’ afgekort naar SEO (Search Engine Optimalization).  Mocht je niet thuis zijn in deze materie, dan is het beste om een ’zoekmachine optimalisatie’ -specialist (SEO-specialist) in te huren. Want zonder SEO is jouw website niets waard!