Een webshop maken, begint bij een goede website naam.

Dat begint bij de registratie van een goede naam en domein extensie. Dat laatste betekend of het een .be of .com wordt. Een .com kan handig zijn als u de site in meertalig wilt maken. Voor .be zou u kunnen kiezen als u zich alleen op België richt.

De goede websitenaam kiezen.

Het meest voor de hand liggend is uw eigen bedrijfsnaam. Toch wil ik u vragen er eens uw gedachte over te laten gaan. Uw website dient goed gevonden te worden zeker als u een webshop erbij zet.

Laat ik u een voorbeeld geven, wat ik bedoel:

Stel een bedrijf in Antwerpen verkoopt, mobiele telefoontje en heet Feniks. De betekenis van deze naam is een mythologische vogel, die na een verloop van tijd uit zichzelf op brandt.

De zaak loopt erg goed veel fysieke bezoekers. Om een website feniks.be te registreren kan het zijn dat, de referentie voor de zoekmachine laag. Dus minder scoort.

Een idee is om bijvoorbeeld phonesarus.be te gebruiken als website naam. Zo kan een website in meerdere talen worden aangemaakt en iedereen weet om welk product het gaat. Omdat de naam in relatie met telefonie gebracht kan worden.

Hierbij een aantal punten waar u aan kan denken:

Een korte, bondige en duidelijke naam.
Een naam waar u zelf uw product op zou zoeken
Schept de naam wel de goede verwachting.
Maak een keuze of u meerdere talen wilt gebruiken of eventueel in de toekomst.
Wat ik met het bovenstaande wil duidelijk maken. Door een webshop in te zetten en aan uw bedrijfsactiviteit te verbinden. Kunt u meer omzet generen, door een groter gebied te benaderen. Uw bedrijf groeit en door een goede voorraadbeheersing en effectieve inzet van de website en de vindbaarheid. Kunt u dit tegen minimale kosten en maximaal rendement. Het is wellicht een idee om over na te denken. Mocht u meer vrijblijvende informatie willen, dan denken wij graag met u mee.